Scheidsrechter

Dekkers, G.W.C.M.

Accommodatie

Onbekend

Na de deceptie van twee weken geleden in Dordrecht en het vrije weekend van vorige week mocht WDS thuis aan gaan treden tegen het stugge Gesta. Een wedstrijd in de top van de ranglijst waar de punten broodnodig waren voor beide ploegen om aansluiting te houden met de koplopers en voor WDS extra belangrijk in de strijd om de tweede periode.

WDS startte vrij goed tegen een Gesta dat zich liet inzakken op de eigen helft. Al snel was er een goede voorzet van Dara Yet die opstoomde aan de linkerkant. Kevin Keehnen schampte de bal met het hoofd waarna Ralph de Brouwer een vrije schietkans in het doelgebied van Gesta niet lekker raakte en de bal dus niet in het net vloog. Na een kwartier spelen zocht Kevin Keehnen met een loopactie de diepte. Badr Boughardaine gaf vanaf eigen helft een sublieme assist en deze werd door Kevin Keehnen na een stuit klasse afgerond, 1-0 voor WDS. Na dit moment waren er nog een aantal goede aanvallen aan WDS zijde, maar die werden helaas niet benut. Totdat Abdul Avci in de 36e minuut alert was en een foute terugspeelpass van de verdediger van Gesta onderschepte en 1 op 1 ging met de doelman. Deze haalde Abdul Avci onderuit waarna een strafschop volgde. Deze werd strak in de hoek binnen geschoten door Abdul Avci. Tot de rust waren er verder weinig echte wapenfeiten, waardoor de mannen de kleedkamer ingingen met een comfortabele 2-0 ruststand.

Na rust werd Gesta iets sterker, maar de defensie van WDS stond vrijwel de gehele wedstrijd uitstekend zijn mannetje. Kort na rust was het Jordy Brugel, die sowieso een heldenrol vertolkte deze middag, die een 1 op 1 situatie van Gesta met een goede reflex teniet deed. WDS gaf verder geen grote kansen weg, maar creëerde in het eerste deel van de tweede helft ook niet veel kansen. Dit was mede te danken aan het optreden van scheidsrechter Dekkers, die vanmiddag een negatieve hoofdrol opeiste. Fysiek voetbal stond in ieder geval niet in het woordenboek van meneer Dekkers, want elke aanraking van een WDS'er met een speler van Gesta werd door de leidsman bestraft, ongeacht of de bal werd gespeeld, een schouderduw werd uitgedeeld of dat er überhaupt niets gebeurde. Ook het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van WDS was tot dat moment al een aantal keer genegeerd. Het leek er bij vlagen wel op of dat hij de wedstrijd opnieuw spanning wilde brengen. In de 72e minuut speelt Gesta een diepe bal richting de rechterkant. Gesta dribbelt de 16 meter in en voelt licht contact met Eljay Hoed. Hij laat zich vallen en de scheidsrechter wees direct naar de stip. Ondanks wat protesten van de kant van WDS was Dekkers resoluut en wees hij elk commentaar van de WDS zijde af, zoals wel vaker deze middag. Gelukkig voor WDS bleef Jordy Brugel koel en stopte hij de strafschop met een goede redding in de linkerhoek. Wat volgde was een hachelijk kwartier vol met beslissingen van de man in het zwart. Het begon met een situatie op de 16 meter van Gesta waar Abdul Avci er met de bal vandoor is. Badr geeft in de aanval een schouderduw aan een speler van Gesta en ontvangt van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart, dit tot ongeloof van de spelers van WDS. Vlak hierna komt er een voorzet van de linkerkant van Gesta. Er werd wederom gefloten en ieder speler van WDS'19 dacht dat er gefloten werd voor een overtreding van een Gesta speler maar tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal op de stip door een vermeende handsbal van Dara Yet die tevens in kon rukken met zijn tweede gele kaart en dus rood. Dit keer nam een andere speler van Gesta de penalty en deze schoot hem op de paal en in de rebound werd er naast geschoten, de ontlading bij de 9 spelers van WDS was enorm! Hierna was het billen knijpen en alles achterin dicht houden. Uit een onderschepping van Gesta op het middenveld kwamen ze uiteindelijk nog tot 2-1 maar hierna ging de deur echt op slot. Uit een prachtige individuele actie van Abdul Avci kwam de 3-1 en de ontlading bij alles en iedereen die WDS lief heeft was enorm! Er waren nog wel genoeg minuten te spelen maar zoals er gestreden werd door iedereen zijn de spelers geen moment meer in de problemen gekomen.

Al met al een enerverende wedstrijd die zeker voor de wds-ers goed af liep. De mannen mogen trots zijn op hoe er gevochten werd en hoe iedereen zijn steentje bij heeft gedragen. Hoe moeilijk het ook was tegen 12 man te voetballen hebben ze uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Door de overwinning staan we 4e met 4 punten achterstand op nummer 1 DIA. We gaan in ieder geval lekker de carnaval in en jullie hopelijk ook, tot na carnaval en bedankt voor jullie steun!