Scheidsrechter

Graaff, Hendrik de

Accommodatie

Onbekend

Na de moeizame overwinning op TVC Breda kwam DIA deze zondag op bezoek op sportpark Paradijs. Koploper DIA is van oudsher een stugge en goed voetballende ploeg waar we uit van verloren. In de strijd om promotie en het kampioenschap wederom een hele belangrijke wedstrijd voor de mannen van trainer Rene Breve, die overigens vandaag op de bank ontbrak in verband met prive-omstandigheden werd vervangen door gelegenheidscoaches Wouter van de Vendel en Yannick Gosens.

Dan de wedstrijd, WDS kwam niet sterk uit de startblokken en had last van de harde wind die echt voetballen lastig maakte. DIA profiteerde hiervan en had in het eerste deel van de wedstrijd het overwicht. Dit resulteerde in een aantal kansen die niet door de bezoekers werden benut. Goed verdedigend werk van WDS, de lat en een aantal missers van DIA zorgde ervoor dat WDS nog steeds de 0 hield. Na ongeveer 35 minuten spelen de eerste kans voor WDS. Een goede voorzet richting de tweede paal kwam bij de vrijstaande Kevin Keehnen die de bal niet goed tegen zijn voet kreeg. Dit was tevens het enige wapenfeit van WDS in de eerste helft, die verder gedomineerd werd door de mannen uit Teteringen.

Na de rust was er een heel ander wedstrijdbeeld. DIA kwam niet meer aan voetballen toe en WDS was feller en scherper in de duels. WDS had in tegenstelling tot de eerste helft veel meer grip op de wedstrijd en begon de duels te pakken. Dit zorgde ervoor dat het speler beter werd. In de 52e minuut was er een bal in de diepte. Badr wilde druk gaan geven op de keeper, maar zijn pas werd afgesneden door een speler van DIA die Badr blokte. De goedleidende scheidsrechter de Graaff was gedecideerd en wees naar de strafschopstip. Abdul eistte de bal op en benutte dit buitenkansje goed. DIA was het absoluut niet eens met de beslissing, die uitte in aanhoudend commentaar van de bank van DIA, waardoor de Graaff besloot om de wedstrijd tijdelijk te staken. Na de afkoelingsperiode werd DIA ietsjes sterker, maar telkens stond er een verdediger van WDS of Jordy in de weg. Na ruim een uur spelen was WDS weer de beter voetballende ploeg en creerde het een aantal kansen. In de 83e minuut van de wedstrijd kwam de verlossende 2-0. Badr kreeg de bal aan de zijlijn ingespeeld, passeerde op een geweldige wijze 3 spelers van DIA, hield het overzicht en bediende Bayram die de bal netjes in de linkeronderhoek schoof. In het vervolg van de wedstrijd waren er geen grote wapenfeiten meer en zo sloot WDS ook deze week de wedstrijd winnend af. Belangrijke punten in de strijd om promotie. Volgende week gaat WDS op bezoek bij directe concurrent UVV, die op dit moment met een gelijk aantal punten op de tweede plek staat.