Ridder, C.A. den

Accommodatie

Onbekend

Vooraf waren alle ingrediënten aanwezig om er een heerlijke voetbalzondag van te maken, een heerlijk zonnetje en een goed veld zouden de mannen aan drie punten moeten helpen. Helaas liep het niet zoals van tevoren gehoopt.

Het eerste half uur waren de heren van WDS heer en meester en liepen dan ook snel uit naar een terechte 0 - 2 voorsprong na twee doelpunten van Abdul! De eerste na een mooie dieptepass van Badr Boughardaine en de tweede na een mooie combinatie in het centrum tussen broer Bayram Avci en Andries Tolenaars waarna de bal vervolgens verwoestend werd uitgehaald door Abdul Avci. Na de 0 - 2 waren er nog een aantal grote kansen aan de zijde van WDS, maar helaas wisten Kevin en Bayram het net niet te vinden. Na 30 minuten leek het alsof de warmte mee begon te spelen, er word steeds minder gevoetbald en het leek erop alsof WDS bezig was aan een zomeravondwedstrijd. DSE loste een paar waarschuwingsschoten waarbij Jordy goed in de weg lag en een aansluitingstreffer van DSE kon verhinderen. In de blessuretijd van de eerste helft is het dan toch DSE dat zorgt voor de aansluitingstreffer. Een vrije trap van DSE vanaf de linkerkant wordt door Kevin Keehnen weggekopt. Deze bal beland tegen de rug van Thom Flikweert, waarna een DSE'er alert is en de bal tegen de touwen aan schiet.

In de rust werd iedereen weer op scherp gezet en erop gewezen dat de inzet anders zou moeten dan het laatste kwartier van de eerste helft. Ook na rust bleek WDS nog niet helemaal wakker, want binnen 5 minuten scoort DSE 2 keer en staat WDS tegen een achterstand aan te kijken.  Ongeloof heerst bij de mannen maar zoals vaker dit seizoen herpakken ze zich. DSE blijft gevaarlijk vanuit de counter en creëert nog een aantal mogelijkheden. Abdul Avci raakt voor WDS nog de binnenkant van de paal waarna de bal voor de voeten van Badr Boughardaine komt, die de bal niet helemaal lekker raakt, ook de rebound van dat schot word door Bayram niet tot een doelpunt verwerkt. Na ongeveer 78 minuten spelen leidt WDS balverlies op de achterlijn van WDS, DSE schakelt razendsnel om en zorgt ervoor dat Rodney aan de noodrem moet trekken, dit kost hem zijn tweede gele kaart, waardoor WDS door moest met 10 man. Om nog iets te gaan forceren stapte Kevin door naar de spits, want inmiddels hoorde we dat VVR achter stond bij SC Emma en zou een overwinning van groot belang kunnen zijn. De strijdlust die de eerste 30 minuten van de wedstrijd op de mat werd gelegd werd weer opgepakt en dit resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. DSE was in de counter ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren. Met nog een aantal minuten op de klok is er een vrije trap aan de rechterzijde voor WDS, Badr Boughardaine legt hem voor en Thom Flikweert kopt hem feilloos in de haak! WDS wil nog verder doordrukken maar beseft ook dat het uiteindelijk tevreden moet zijn met een punt. Echt grote kansen krijgt WDS niet meer waarna de scheidsrechter af fluit voor het einde van de wedstrijd. Teleurgesteld druipen de spelers van WDS het veld af.

In de kleedkamer horen wij vervolgens dat trainer René Brevé zijn ontslag heeft ingediend. Op dat moment heerste er vooral onbegrip en teleurstelling, enerzijds om het verlies, anderzijds om de keuze die René maakt in deze fase van de competitie. Wij willen René bedanken voor zijn inzet dit seizoen en wensen hem veel succes in de toekomst. Volgende week op paasmaandag ontmoeten de mannen van WDS Sprundel, een duel waarin WDS bij een gunstig resultaat van de concurrenten een periodetitel in de wacht zou kunnen slepen.