WDS' 19 boekt zwaarbevochten overwinning op directe concurrent VVR.

Scheidsrechter

Hoog, L.L.A. op 't

Accommodatie

Onbekend

In deze een na laatste competitiewedstrijd mocht WDS op bezoek bij VVR. Na de thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen te hebben moest ook deze wedstrijd gewonnen worden om nog kans te maken op het kampioenschap.

Beide ploegen begonnen heel fel aan de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat er van beide kanten weinig kansen waren in de eerste 20 minuten. In de 22e minuut was het VVR die de score opende. Een te korte terugspeelbal van Eljay kon door Jordy niet goed worden weggewerkt waardoor de spits van VVR voor een leeg doel kwam te staan en de 1-0 scoorde. Ook na de 1-0 geen noemenswaardige kansen voor een van de beide teams. In de 38e minuut van de wedstrijd ging Abdul aan de zijkant het vijandelijke strafschopgebied in. De keeper van VVR toucheerde Abdul ligt, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip. Met een 1-0 achterstand gingen de mannen van coach van de Vendel rusten.

Na rust een scherper WDS, de tweede ballen werden gewonnen en er was volop strijdlust. Kort na rust werd Koen gebracht voor Roland. Dit zorgde ervoor dat WDS meer aanvallend kon gaan voetballen en een extra aanspeelpunt had op de zijkanten. WDS kreeg een aantal kansen, maar het was vooral VVR dat het balbezit had. Toch had ook VVR geen kansen omdat de verdediging van WDS als een blok stond. In de 72e minuut van de wedstrijd komt Abdul 1 op 1 met de keeper van VVR die buiten het strafschopgebied hands maakt en hiermee een zekere scoringskans voorkomt. De scheidsrechter is gedecideerd en stuurt de keeper van VVR er met rood af. Na 78 minuten is het de bal die uit de kluts voor de voeten van Kevin komt, die raakt de bal net genoeg en maakt de 1-1. Hierna nog een aantal kleine wapenfeiten van de kant van WDS, maar deze konden niet tot een doelpunt worden omgezet. In de 85e minuut van de wedstrijd word Abdul weggestuurd, hij blijft koel, speelt de keeper voorbij en schiet WDS naar een 1-2 voorsprong. VVR gaat hierna druk zetten, maar meerdere vrije trappen en corners worden door WDS goed weggewerkt. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd gaat WDS nog 1 op 1 met de keeper, maar een niet buitenspel lopende Bayram word afgevlagd door de assistent - scheidsrechter van VVR, waardoor de 1-3 niet op het bord komt. Kort hierna fluit de scheidsrechter af en heeft WDS de zwaarbevochten overwinning op de directe concurrent binnen.

Doordat UVV'40 wist te winnen bij SC Emma hebben zij de beste papieren voor het kampioenschap. Een overwinning op DSE volstaat immers. Mocht UVV gelijk spelen en WDS winnen van Advendo, dan word er een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap gespeeld. Mocht UVV verliezen en WDS winnen dan is de titel in de 4e klasse volgende week binnen voor WDS.