Accommodatie

Onbekend

Bron: voetbalinbreda.nl
WDS '19 ziet donkere wolken boven sportpark Paradijs hangen. Na zes speelronden  in 3B heeft de promovendus slechts een puntje. RWB kwam zondag naar de Haagse Beemden en vertrok met de volle buit terug naar Waalwijk.

Zelfs de langverwachte rentree van de langdurig geschorste nieuweling Crea Zimmerman kon in speelronde 7 niet verhinderen dat WDS voor de zoveelste maal deze campagne tekort zou komen tegen een rivaliserende club. De sterke spits kreeg binnen een aantal minuten twee kansen, maar miste de goal op een fractie na. De eerste de beste uitval van RWB was echter direct kassa.

Ook daarna kreeg de thuisploeg overigens nog kansen. Ezra van Leeuwen knalde tegen de lat na een vrije trap van Zimmerman en diezelfde aanvaller kopte na een corner rakelings naast. Na rust speelde WDS opnieuw aanvallend en fel, maar grote kansen ontstonden er niet. Zimmerman eiste weer een bal op, maar schoot net naast en toen iedereen hoopte en wachtte op de gelijkmaker, waren het de gasten die koud maakten. Ondanks een vleug van buitenspel, werd het doelpunt wellicht ten onrechte goedgekeurd: 0-2.

Verwoedde pogingen van Bredaas oudste amateurclub liepen jammerlijk op niks uit. Zimmerman plaatste een vrije trap op de lat, Murat Guldal toucheerde de paal en zelfs een bal die van de doellijn werd gered droeg bij aan de frustratie van de Babyblauwen. Diep in blessure zorgden de bezoekers voor de ietwat geflatteerde 0-3. "We creëerden zeven kansen tegen een prima tegenstander. We verdienden op basis van de kansen en het spel na rust zeker wat meer. Ik zie elke week progressie en als de kleine foutjes verdwijnen, kan het niet lang duren voor we onze eerste driepunter gaan behalen. We zijn positief", aldus verliezend coach Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS '19 - RWB 0-3 (0-1)
0-1, 0-2 en 0-3 RWB.