Datum

2 december 2017 9:45

Accommodatie

Onbekend

Vandaag hebben de jongens van de JO11-2 laten zien dat er stappen zijn gemaakt sinds augustus. Ze wonnen van directe concurrent Virtus en staan nu op plaats 3!

Aan de start lijkt het er niet op dat er veel eer te behalen is; Virtus is een goed team. En in de eerste helft echt ietsje beter dan onze jongens. We weren ons kranig, met schoten Davey, Eryk op de paal en Enrico tegen de keeper. Maar toch schiet Virtus vlak voor rust al de 0-3 binnen. Het lijkt dan een kansloze koude ochtend te worden. Mitchell vindt van niet. Vanaf de aftrap stormt hij naar voren en schiet prachtig de 1-3 binnen in de verre hoek.

We voelen ons wel de morele winnaar in de eerste helft. Waar bij ons Edson als coach langs de kant een prachtig voorbeeld is voor de kinderen, hebben onze gasten uit Zevenbergen helaas iemand meegenomen die niet in aanmerking komt voor die kwalificatie. Jammer is dat.

De tweede helft is de spannendste in de hele competitie tot nu toe. Virtus kan de wedstrijd beslissen. Ze schieten binnen tien seconden de bal 2 keer op de lat. Het zit WDS mee. En onze jongens gaan er steeds meer in geloven. In die fase is vooral Arvid overal om een startende aanval van Virtus te onderbreken. Daardoor komen we steeds meer op de andere helft. Uit een van die overnames geeft Arvid een passje op Eryk. Virtus weet nog net de bal van de lijn te halen.

Even later onderschept Eryk zelf de bal. En met een boogje schiet hij de bal over de keeper. En als hij even later Mitchel bedient, schiet die de gelijkmaker binnen.

Vlak voor tijd gebeurt het wonder alsnog. Eryk schiet de bal hard in. Die ketst omhoog. En in een poging om de bal weg te krijgen, werkt de verdediger van Virtus de bal in het eigen goal. Sneu voor Virtus.... en feest voor WDS.

Volgende week de laatste wedstrijd. Tegen TVC/Breda, de nummer 2. Dat team is helaas niet meer te achterhalen. Dus onze mannen gaan proberen om de derde plaats veilig te stellen. En dat zou een prachtig resultaat zijn!